Szabadon választott krimi vagy thriller

Főoldal > Mini-könyvklub 9 > Szabadon választott krimi vagy thriller

2018. Április 1 - Április 30


Áprilisban mindenki egy szabadon választott krimit, vagy thrillert olvas. Mielőtt elkezdesz olvasni valamit, egyeztesd velem a regényt e-mailben (minikonyvklub kukac gmail.com) legkésőbb április 15-ig! Többen is olvashatják akár ugyanazt a regényt. (Kérlek ez esetben is jelezd felém, hogy melyiket választottad!) Akik már választottak:

Regina: Tíz kicsi néger
Vegazus: The Secret, Book and Scone Society
Dorka: A 19-es holttest
Jeffi: Csendélet (Louise Penny)
AniTiger: Címlapsztori (Eileen Cook)
Hesztia: Az eltűnt lány
wmagda: Vörös veréb
Dóri: A Pendragon legenda
Dóri_42: Tizenkilenc perc
Mate: Minden ​eltűnt lány
Vhrai: A víz mélyén
csgabi: Az ​elátkozott villa

Ne felejtsetek el április 30-ig értékelést írni a könyvről! A már megírt értékeléseket a lenti linkeken éritek el. Aki nem találja itt a saját értékelésének linkjét, kérem, hogy e-mailben, vagy a lap alján hozzászólásban küldje el! A blog nélküli könyvklub tagokat arra kérem, hogy a könyvértékelésüket e-mailben küldjék el nekem a minikonyvklub (kukac) gmail.com e-mail címre, hogy közzé tehessem az erre a célra létrehozott blogon. Képeket is küldhettek!

Értékelések:
wmagda
Mate
Regina
AniTiger
Dóri_42
Vhrai
Dóri

Szólj hozzá! A könyvvel kapcsolatos véleményeket, a könyvklub tagoknak szóló kérdéseidet itt a lap alján, hozzászólásban tudjátok megosztani, megvitatni. Ugyanígy a szavazás kérdéseit, eredményeit is itt beszélhetitek majd ki, ha aktuális lesz.

KÉRDŐÍV ÖSSZESÍTÉS: A játékot tartalmazó kérdőívet heten töltöttük ki, és a három közösen olvasott könyvhöz kapcsolódó játékoknál ebből 5 játékos volt. A választott könyvek ajánlói közül két-két kitöltő jelölte meg Dóri_42 és Mate bejegyzését mint kedvencet, egy-egy pedig Regináét és wmagdáét.

Lássuk a játékokat és a helyes válaszokat!

Szókereső


Az első feladvány során egy betűhalmazban kellett megkeresni 24 szót, melyek mind kapcsolódtak valamelyik közösen olvasott regényünkhöz. Minden helyes szóért 1 pont járt, a kimaradt betűkből összeálló megfejtésért pedig plusz 3 pont. Ebben a játékban AniTiger és Mate csupán egy-egy pontot vesztett, és wmagda is nagyon jól teljesített 21 ponttal. A megoldás az alábbi képről leolvasható: a különböző regényekhez tartozó szavakat más színnel emeltem ki, a kimaradt betűkből pedig megoldásként ez jön ki: "A Megrekedt Idő Pora".


Idézetek


Az idézeteknél mindig ki kellett találni, hogy melyik regényből származik (1 pont) és a megadott szempont alapján egy szereplőt is társítani kellett hozzá (+1 pont). Tizennégy idézet volt, így összesen 28 pontot lehetett itt szerezni. 23 pontot gyűjtött össze Mate, 22 pontot Dóri és 14-et AniTiger. Gratulálok a nagyszerű eredményekhez! Íme az idézetek és a megoldások.

Melyik regényben és ki mondta vagy gondolta?


1. "Ma estére vége lesz, mondom magamnak, ma estére vége lesz." -- Összeomlás, Cass

2. "Azért ezek a férfiak tényleg rémesek. Attól a pillanattól fogva, hogy a világra jönnek, csak önmagukkal vannak elfoglalva." -- Holttest, Georgie

3. "Túlságosan sok életet tönkretett már Jane halála - mondja halkan. - Ne hagyja, hogy a magáét is tönkretegye." -- Összeomlás, Alex (Jane férje)

4. "Igyuk meg azt a teát, aztán felöltözöm, és menjünk, találjuk már meg végre azt a holttestet!" -- Holttest, Belinda

5. "a múltunk határozza meg a jelenünket. Persze nem kell mindig hátrafelé nézni, mert akkor seggel leszünk a jövő felé, nem pedig arccal." -- Fekete, Nemesfalvy alezredes

6. "Egy pillanatra azt kívántam, bárcsak nekem is lenne elég pénzem ahhoz, hogy ilyen életet éljek, ilyen helyekre járhassak. Aztán eszembe jutott, hogy az apám ilyen életet élt és ilyen helyekre járt, aztán jól főbe is lőtte magát." -- Holttest, Georgie

7. "Nem, drágám. Így van jól minden, ahogy van. Én boldog vagyok, ha meglátogatsz, de utána vissza kell szépen menned a saját világodba, én meg maradok az enyémben." -- Holttest, Georgie nagyapja

Melyik regényben és KIRŐL van szó?


1. "Végül úgy döntött, őszintén válaszol, pedig akkor még nem is gondolta, hogy mennyire jót fog tenni a lelkének az örökös hazugságok közt felszínre engedni egy csöppnyi igazságot. Nem is sejtette, mennyire felszabadító érzés valakit egy kicsit közelebb engedni magához, és az álarcok közt valamicskét hagyni, hogy ragyogjon a valódi arca." -- Fekete, Simon

2. "amikor említettem, hogy a házunk elszigetelt helyen áll, rámutatott, hogy a közelben más házak is vannak. De minthogy sosem járt nálunk, honnan tudta?" -- Összeomlás, John

3. "Néha az az érzésem támad, hogy XXX mégsem olyan ostoba, mint amilyennek mutatja magát." -- Holttest, Binky

4. "Kétszer bukott el mindent, mégsem esett kétségbe, mégsem adta fel. Soha egy másodpercre sem fordult meg a fejében olyan gondolat, hogy nem fog sikerülni. A legkilátástalanabb időkben is mindig azzal biztatta magát, hogy pirkadat előtt van mindig a legsötétebb." -- Fekete, Marci

5. "orra a hidegtől egészen kék volt, ami szinte jól is áll egy ilyen kékvérű teremtésnek." -- Holttest, Fig (Binky felesége)

6. "És miért tett volna ilyet? Mert szerelmes beléd, súgja egy hang, és a szívem fájdalmasan ver. Annyira szeret, hogy gyűlöl?" -- Összeomlás, John

7. "arra gondolt, mit fognak szólni a szülei, amikor megtudják, hogy ő meghalt, és arra is, milyen jó lett volna időnként csak önmagának megfelelve élni, nem törődve mások véleményével." -- Fekete, Szofi

Ismerd fel klubtársadat!


Ez a játék nehezen szokott menni, ezért most is 3-3 pontot ért egy-egy helyes megoldás. Három klubtársunktól ragadtam ki idézeteket a három könyvértékelésből, és azt kellett kitalálni, hogy kitől származnak a szövegrészletek. Összesen tehát 9 pontot lehetett itt szerezni. Ebből azonban csupán AniTigernek sikerült az összeset, és 6 pontot szerzett Mate. Az alábbi képeken már egyből a megfejtés is látható.
Pont összesítés


Végeredményben 64 pont volt maximálisan elérhető, ebből 55-öt szerzett Mate, 49-et AniTiger, 43-at wmagda, 17-et Dóri, 13-at Regina. Gratulálok mindenkinek, és köszönöm, hogy velem játszottatok!

Kedvenc karakter


A múltkori fordulóhoz hasonlóan most is megkérdeztem, hogy kinek melyik volt a kedvenc karaktere a három regényből, miért, és vajon a válaszadó hasonlít-e hozzá. Bemásolom a válaszokat.
"Simon, szerintem ő volt az egyetlen "eredeti" karakter. Van háttérsztorija (ami nem tucat), van indíttatása, célja (ami ráadásul erősen pozitív irányú), alárendeli magát a munkájának. Különleges személyiségű és történetű pasi!"

"Sajnos az olvasott könyvekben számomra csak közepes vagy annál is gyengébb karakterek voltak, így nincs kedvencem."

"Simon, mint fekete esernyős férfi. Teljesen magabiztos, határozott fellépésű, szimpatikus, helyes férfi. Azt nem mondanám, hogy én magabiztos és határozott ember vagyok. Talán a férjem az, ezért jöttünk össze még nagyon rég."

"Nekem Nemesfalvy alezredes volt a kedvencem A fekete esernyős férfiból. :) Nagyon tetszett ahogy megismertük az irodájában a kulcsra zárt fiókjával, a fejében végigvitt monológgal a nyomozást illetően és a kulcsra zárás szükségszerűségéről, meg a laza szövege is bejött. Jópofa figurának tűnt. :) Nem, én nem vagyok hasonló hozzá."

"Simon - az elhivatottsága, ami miatt idegenek (Marci, Szofi) életéért kockáztatja a sajátját. Nem hinném, hogy hasonló lennék. :)"

Ehhez kapcsolódóan lehetőség volt belinkelni egy-egy képet, hogy milyennek képzelitek a kedvenc karaktereteket. Akinek van kedve, itt hozzászólásban (vagy akár a levelezőlistán) tippelhet, hogy szerinte melyik kép melyik karakterhez illik. Ezt a három képet küldtétek. :)


Kedvenc könyv


A három közül a válaszadók kedvence A fekete esernyős férfi lett 4 szavazattal, kettőt kapott a Holttest a fürdőkádban, és egy szavazat érkezett az Összeomlásra. Könyvek szerint válogatva olvashatjátok itt az indoklásokat.

A fekete esernyős férfi

"Ez szerintem izgalmas volt és érdekes! A Holttest a fürdőkádban majdnem nem is volt krimi... az Összeomlásban meg annyira idegesített a főszereplő meg a logikai bakugrások, hogy kiesett."
"A másik kettő gyenge volt."
"Ebben volt a legtöbb eredeti ötlet, a legkevesebb klisé, és voltak benne szerethető karakterek."
"A történet. A másik kettőnél unalmas volt sztori. "

Holttest a fürdőkádban

"Szerintem elég vicces volt."
"ezt tudtam csak végigolvasni :D"

Összeomlás

"Én 3-ból csak kettőt olvastam. A Holttest a fürdőkádbannál, az Összeomlás szerintem érdekesebb."

Köszönöm mindenkinek a részvételt a Mini-könyvklub 9-ben, remélem, jól éreztétek magatokat és kellemes olvasmányélményekkel gazdagodtatok!

12 megjegyzés:

 1. Esetleg Stephen King: Carrie című könyve jó lenne?
  https://moly.hu/konyvek/stephen-king-carrie

  VálaszTörlés
 2. Itt olvashatjátok az értékelésem, egy izgis kémregényt olvastam el választott könyvként: http://konyvboncolgato.blogspot.hu/2018/04/jason-matthews-voros-vereb-voros-vereb-1.html

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok! Én is kész lettem: http://apadalatt.blogspot.hu/2018/04/megan-miranda-minden-eltunt-lany.html

  VálaszTörlés
 4. Sziaaztok! Én is érkeztem a választott könyvvel. Agatha Christie: Tíz kicsi néger
  https://konyvekszava.blogspot.hu/2018/04/agatha-christie-tiz-kicsi-neger.html?m=1

  VálaszTörlés
 5. Mate!
  Tetszett a könyvedről szóló értékelés! :) Attól függetlenül, hogy neked nem tetszett a könyv. A stílus, teljesen laza. :D

  VálaszTörlés
 6. Szia!

  Hozom az értékelést:
  https://moly.hu/ertekelesek/2729324
  Nagyon jó választás volt, remek könyv. :)

  csgabi
  Gabi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Gabi!
   Ahogy eddig sem, ugy tovabbra sem fogadom el a molyos ertekeleseket. Legyszives olvasd ujra at a szabalyokat! Varom a blogbejegyzesedet!
   Vegazus

   Törlés
 7. Megjöttem. ^^
  https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2018/04/eileen-cook-cimlapsztori.html

  VálaszTörlés
 8. Szia! Meghoztam az értékelést az utolsó pillanatban :)
  http://csakegypercre.blog.hu/2018/04/30/jodi_picoult_tizenkilenc_perc_437

  VálaszTörlés
 9. Szia!

  Na, én tényleg kiszámoltam az időt. Nagyban bele voltam pihenve, hogy holnap még csak 30.-a. :D

  http://libellum.blog.hu/9999/12/31/paula_hawkins_a_viz_melyen_145

  VálaszTörlés

Kövess Bloglovin-on