Napnak fénye

Főoldal > ArchívumMini-könyvklub 4 > Napnak fénye

2016. Június 1 - Június 30

Júniusban a Napnak fényét olvassuk J. Goldenlane-től. Összegyűjtöttem néhány érdekességet az íróról, amiket ide kattintva olvashatsz el.

Interjú: A Mini-könyvklub interjút is készített J. Goldenlane-nel, amit itt olvashatsz el.

Ne felejtsetek el június 30-ig értékelést írni a könyvről! A már megírt értékeléseket a lenti linkeken éritek el. Aki nem találja itt a saját értékelésének linkjét, kérem, hogy e-mailben, vagy a lap alján hozzászólásban küldje el! A blog nélküli könyvklub tagokat arra kérem, hogy a könyvértékelésüket e-mailben küldjék el nekem a minikonyvklub (kukac) gmail.com e-mail címre, hogy közzé tehessem az erre a célra létrehozott blogon. Képeket is küldhettek!

Értékelések:
Vegazus
mrsp
k_annamaria
wmagda
AniTiger
Veron
art3mis
Orsi
Dexter79
Brigi
BacchanteBlues

Szólj hozzá! A könyvvel kapcsolatos véleményeket, a könyvklub tagoknak szóló kérdéseidet itt a lap alján, hozzászólásban tudjátok megosztani, megvitatni. Ugyanígy a szavazás kérdéseit, eredményeit is itt beszélhetitek majd ki, ha aktuális lesz.

KÉRDŐÍV ÖSSZESÍTÉS: A regényről szóló kérdéseket tartalmazó űrlapot lezártam, a válaszok a lap alján lévő (de még a hozzászólások fölötti) linken olvashatók. Az igazán érdekes kérdéseket ott találod, itt csak a pontozás eredményét és a játék kérdéseit összesítem!

A könyv pontozásának átlagai (1-től 5-ig lehetett pontokat adni):
A karakterek mennyire voltak jól kidolgozva: 4,0
Mennyire volt kerek a történet, eljutottunk-e A-ból B-be: 4,5
Mennyire volt megfigyelhető karakterfejlődés: 4,0
Mennyire volt izgalmas a regény: 4,5
Mennyire tudtad beleélni magad a történetbe: 3,8
Mennyire tetszett a fogalmazásmód: 4,8
Mindent egybevetve hány pontot adnál a könyvnek: 4,3

Mint látható, minden kérdésre nagyon jó pontokat adtunk a regénynek, ám különösen a fogalmazásmód az, ami kiemelkedően magas pontszámot kapott.

Úgy látszik, a játék kérdései elég könnyűek voltak, mert hétből legalább ötre minden kitöltő helyesen válaszolt. Hét helyes választ adott wmagda, és hatot Orsi, Dexter79 és AniTiger. Ügyesek voltatok, gratulálok! Mutatom a kérdéseket és a helyes válaszokat is.

1. Ki gondolta? Írd be a nevét! "Ez lennék én? Hogyan is jutottam ide, és vajon miért? És ha most itt vagyok is, hová léphetek innen tovább? Ha ezt megcsinálom, hát hol lesz utána még olyan cél, aminek az elérése kihívást jelent majd a számomra? Bizonytalanul érintette meg ujjai hegyével a tükröt, miért is ezt az utat választottam magamnak annak idején?"
Helyes válasz: Aisha

2. Ki mondta? Írd be a nevét! "–Nem az jut legmesszebbre az úton, aki a leggyorsabb, vagy a legszívósabb, hanem aki nem hagyja abba a járást. Ha megállsz, vesztettél. De mindaddig, amíg lépkedsz, van esélyed célba érni. És közben elhagyod mindazokat, akik megálltak, legyenek ők bármennyivel is jobbak nálad."
Helyes válasz: a császár (természetesen elfogadtam a teljes nevét is)

3. Ki mérgezte meg a császár húgát?
Helyes válasz: Hsziu-Cse

4. Milyen játékot kellett a császárnak a húgával játszania csak azért, hogy a közvélemény szemében népszerűbb legyen?
Helyes válasz: sakk

6. Hogy jutott be Ticca a Városházára?
Helyes válasz: hamis idkártyával

7. Milyen színű Sicc Úr bundája?
Helyes válasz: fekete

A szavazatok alapján ezúttal AniTiger könyvértékelése volt a legnépszerűbb (3 szavazattal), de két szavazatot kapott BacchanteBlues is.

12 megjegyzés:

 1. Sziasztok! Hát, nekem ezt nem igazán sikerült elolvasni. :/
  http://mostjo.blogspot.hu/2016/06/felbehagyva-j-goldenlane-napnak-fenye.html

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok! Vegazus gyorsabb volt nálam és már felrakta ide a kritikámat, úgyhogy akkor én már nem írom be ide a linket. Viszont látom, hogy elég kevés értékelés született eddig a könyvről. Nem tudom, hogy van-e olyan, akit az akadályoz, hogy nem tudta beszerezni a könyvet, ha igen, szívesen kölcsönadom az én példányom, ha az illető el tud érte jönni az Oktogonra vagy a Nyugatihoz (Pestre).

  VálaszTörlés
 3. Szia! Nekem tetszett, bár valóban kell adni neki pár fejezetnyi esélyt. :)) Megérte elolvasnom: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/06/napnakfenye.html

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok! Hozom én is:
  http://catherinedenoir.blog.hu/2016/06/30/j_goldenlane_napnak_fenye

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok! Én is hozom az értékelésemet :)
  http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/06/j-goldenlane-napnak-fenye-mini.html
  Nekem az első perctől kezdve nagyon tetszett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy neked is ennyire tetszett! :)

   Törlés
 6. Eléggé kicentiztem, de megérkeztem egy rövid értékeléssel
  http://booklovinglittlemoth.blog.hu/2016/06/30/j_goldenlane_napnak_fenye_976

  VálaszTörlés
 7. A könyv tetszett, de az értékelésem sajnos elég gyatra lett... egye fene, majd legközelebb (ha már elmúlt a migrénem) összeszedettebb leszek. :D
  http://bacchanteblues.blogspot.hu/2016/06/disztopiahullam-idokozben-kinaban.html

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok!
  Az írónő nevében is köszönjük ezt a rengeteg visszajelzést - az pedig külön öröm, amikor ilyen sok tetszésnyilvánítás is van benne. :)
  Egy élmény volt egymás mellé tenni ezt a sokféle meglátást, és biztos vagyok benne, hogy az írónő is sok erőt tud majd meríteni belőle. Ennek érdekében gyorsan meg is osztom ezt a linket a kiadói profilunkon, a remek oldalatokhoz pedig gratula és csak így tovább. :)
  üdv,
  Raon

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük a kedves szavakat és dicséretet! :) A java még csak most jön majd, mert a könyvhöz egy kérdőívet is összeállítottam, és általában az arra adott válaszok is nagyon érdekesek. Majd várhatóan jövő hétvégén kerül fel az is erre az oldalra.

   Törlés
  2. Nagyon köszönöm ezt a kérdőívet, azt hiszem, még sosem kaptam ennyi értékes visszajelzést egy regényem világáról sem, mint a Napnak fényéről ezekkel a válaszokkal. Furcsa, hogy bár én ezt egy szórakoztató könyvnek írtam, (és a végén adott válaszokból látszik, hogy ti is annak olvastátok), de ennek ellenére ezekből a kérdésekből úgy tűnik, hogy a regény egész tisztességgel körbejárja a gépi beültetések témakörét, kezdve Sicc úrtól, Aishán keresztül egészen SuRiig.

   A válaszok közül talán azon hökkentem meg a leginkább, hogy senki sem akarna magának beültetéses házikedvencet. Én nem haboznék, ha lenne rá lehetőség, de könnyen meglehet, hogy ti vagytok a felelősségteljesebbek.

   Mindent összevetve, még egyszer köszönöm a Napnak fényének megszavazott bizalmat, és mindenkinek további kellemes olvasást kívánok!

   J. Goldenlane

   Törlés
  3. Köszönjük a visszajelzést és a jókívánságot is! :)

   Valóban szórakoztatónak éreztük a regényt (azt hiszem, ezt a többiek nevében is írhatom), de ha kicsit megkapargatjuk a felszínt, akkor azért komolyabb morális kérdések is előbukkannak a gépek és emberek viszonya kapcsán. Ezért tudtam ilyen sok robotos kérdéssel előrukkolni, hiszen ez mind benne volt a történetben, csak nem olyan nyilvánvalóan kimondva, nem az arcunkba tolva. De szerintem ott voltak. :)

   Köszönjük az élményt!

   Törlés

Kövess Bloglovin-on