2015. szeptember 6., vasárnap

A férjem valamit titkol

http://moly.hu/konyvek/liane-moriarty-a-ferjem-valamit-titkolTragikus életek szomorú sodródása.

A történetből: Cecilia véletlenül rátalál egy levélre, amit a férje neki címzett még évekkel korábban, és a rajta lévő írás szerint csak a halála esetén bontandó fel. Mivel a férje még él, Cecilia nem tudja eldönteni, felbontsa-e a levelet, de érzi, hogy valami fontos titokról lehet szó. Mindeközben Tess a Föld túloldalán azzal szembesül, hogy a férje és a legjobb barátnője egymásba szerettek. Fogja a kisfiát, és elutaznak Tess szülővárosába az anyjához. Rachel soha nem tudta túltenni magát a lánya halálán, és azon, hogy a rendőrség nem volt képes kézre keríteni a gyilkost. Ráadásul most a kisunokáját is el akarják szakítani tőle. A három nő élete láthatatlan szálakkal kapcsolódik egymáshoz, és lassan fény derül minden titokra.

Értékelésem: Megosztó érzéseim vannak a könyvvel. Az elejét kicsit lassúnak éreztem, mert elég részletesen bemutatta a szereplőket és közben látszólag alig történt valami. Kicsit nyomasztó is volt a hangulata. A közepe felé nagyon beindultak az események, és hirtelen nagyon izgalmas lett a könyv. Aztán a végére érve rájöttem, hogy szükség volt az elején a lassú építkezésre, mert ez adta a könyv érzelmi szálainak az alapját. De valahogy nem szerettem meg a könyvet. Túlságosan borongós volt, és zavart, hogy Cecilia olyan sokára nyitotta csak ki azt a bizonyos levelet. Viszont érdekes életeket ismertem meg, és rámutatott bizonyos élethelyzetek buktatóira. Mindenképpen érdekes könyv volt, és aki szereti az ilyen elgondolkodtató, szomorkásabb regényeket, annak biztosan tetszeni fog.

Értékelésem: 3 / 5

Hasonló könyvek:
Csillagszóró – Karácsonyi történetek
Utóirat: Szeretlek!
Senkinek egy szót se
Napos oldal
Halálom után felbontandó

Kövess Bloglovin-on

3 megjegyzés:

  1. Most készülök majd olvasni az írónő másik könyvét, az Add vissza az életemet, bár elég sablon témának tűnik, de azért kíváncsi leszek.
    Ezt is várólistára raktuk, de még nem volt bent a könyvtárban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi leszek mindkét könyv értékelésére! :) Szerintem érdekesnek tűnik a másik könyv alapötlete is. Az amnézia valóban elég sablonos, de hogy a saját életét és múltját kelljen megfejtenie valakinek, az izgalmasan hangzik! :)

      Törlés
  2. Ez is érdekesnek tűnik, szerintem el fogom olvasni! (Látatlanba - vagyis hát olvasatlanba - azt mondanám, hogy én kibontanám, mert kíváncsi természetű vagyok.)

    VálaszTörlés