2015. június 24., szerda

Last Writes

http://moly.hu/konyvek/laura-levine-last-writesA Jaine Austen krimisorozat második része még mindig vicces, és a gyilkos kilétére sem jöttem rá.

A történetből: Barátnője ajánlására Jaine kipróbálhatja magát forgatókönyvíróként a filmiparban. Egy vígjátéksorozat egyik epizódját kell megírnia, és ha jól teljesít, akár véglegesíthetik is az állásában. Jaine lelkesen veti bele magát az új kihívásba, és lelki szemei előtt már látja is, hogy milliomosként milyen házat vesz magának Malibun. Csakhogy a főnökasszony nem éppen könnyű természetű, és a színészektől is vegyes fogadtatást kap. A legnagyobb baj azonban akkor következik be, amikor a jóképű színészt megmérgezik. A gyilkosság első számú gyanúsítottja pedig nem más, mint Jaine barátnője, akinek az állását köszönheti.

Értékelésem: Kellemes kikapcsolódás ezt a könyvet olvasni. Továbbra is vidám, jó humorú, mint a sorozat első része, bár ezt a fajta humort kezdem lassan megszokni. Feltűnt, hogy ugyanazok a típusú poénok vannak benne, amik az előző kötetben is, így lehet, hogy hamarosan rá fogok unni. De még ennek ellenére is voltak részek, amikor hangosan hahotáztam (persze épp a metrón kell olvasnom a legviccesebb sorokat!). A krimi része is rendben van a könyvnek, de persze senki ne várjon túlságosan csavaros történetet. Azért nem egy Agatha Christie regényről van szó. A szokásos krimi sablonnal dolgozik: egy hulla, sok haragos, és persze mindenki hazudik. Szokása szerint Jaine is. A gyilkos kilétére nem jöttem rá, bár nem is adott túl sok támpontot a könyv. Nem is baj, ez egy könnyed olvasmány, nem egy logikai fejtörő. Jaine szülei is mókásak voltak, nem emlékszem, hogy az első kötetben is lett volna róluk szó (bár azt már majd' egy éve olvastam). Velük e-mailben tartja Jaine a kapcsolatot, és csak a levelezések kapcsán látjuk kibontakozni az abszurd családi drámát. Rajtuk is jót mosolyogtam. Aki laza kikapcsolódásként egy bohókás olvasmányba kezdene, az ne is keressen tovább, ez a könnyed krimi tökéletes választás lesz.

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
 A Jaine Austen Mystery 1: This Pen for Hire
 A Jaine Austen Mystery 2: Last Writes
 A Jaine Austen Mystery 3: Killer Blonde
 A Jaine Austen Mystery 4: Shoes to Die For
 A Jaine Austen Mystery 5: The PMS Murder
 A Jaine Austen Mystery 6: Death by Panty Hose
 A Jaine Austen Mystery 7: Killing Bridezilla
 A Jaine Austen Mystery 8: Killer Cruise
 A Jaine Austen Mystery 9: Death of a Trophy Wife
 A Jaine Austen Mystery 10: Pampered to Death
 A Jaine Austen Mystery 11: Death of a Neighborhood Witch
 A Jaine Austen Mystery 12: Killing Cupid

További könyvek az írótól: Candy Cane Murder

Hasonló könyvek:
Candy Cane Murder
The Heist
Heat Wave - Hőhullám
Kakukkszó

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése