2013. november 9., szombat

Shadows

http://moly.hu/konyvek/jennifer-l-armentrout-shadowsA Shadows egyszerű ismétlése az Obszidiánnak, semmi újat nem nyújt az olvasó számára.

Az Obszidián könyvsorozat különleges kötete a Shadows, mert ezúttal nem ugyanazok a főszereplők, mint a többi részben. Ebben a könyvben a sorozat előzménytörténetét ismerhetjük meg, bár az új információk száma közelít a nullához.

A történetből: Daemon, Dawson és Dee hármasikrek, akik különleges hatalommal rendelkeznek. Ez a történet Dawson és Bethany megismerkedéséről szól, ám bimbózó kapcsolatukat erősen ellenzik Dawson testvérei és "barátai", akik mindent meg is tesznek, hogy véget vessenek a románcnak. Mindeközben a környéken ólálkodnak az árumok, akik nagy veszélyt jelentenek mindannyiuk életére...

Értékelésem: Mivel az Obszidiánból alig derül ki valami Dawsonékról, nagy várakozásokkal kezdtem neki a történet olvasásának. Bíztam benne, hogy a háttértörténet mellett a luxenekről is kiderül néhány újdonság, hiszen róluk se lehetett túl sokat megtudni az első kötetben. Sajnos nagyot csalódtam. A Shadows semmivel se nyújtott többet az Obszidiánnál, sőt az azonos események meglehetősen unalmassá tették. Ugyanazok a dolgok történtek meg Dawsonnal és Bethanyval, mint a másik kötetben Daemonnal és Katyvel, csak kicsit más sorrendben. A kapcsolatuk ellenzése és aláásása is ugyanúgy jelen volt, és a veszélyt persze ismét az árumok jelentették. Egyedül a szereplők személyisége különbözött, de azért lássuk be, ez még nem elég a történet újbóli eladásához.

Amit különösen fájlaltam, hogy a történet jelentős része érzelmi csöpögés volt, a romantikus jelenetek elárasztották az egész könyvet. Izgalom nem nagyon akadt benne, és még az előző részben olyannyira jól sikerült szócsaták is elmaradtak. Ettől függetlenül elismerem, hogy a történet olvastatja magát, nincs ez rosszul megírva, csak hiányzik belőle az új ötlet és az izgalom. Aki nem olvasta az Obszidiánt, annak valószínűleg tetszeni fog, mert minden információ új lesz számára, viszont aki olvasta, annak semmi újat nem fog nyújtani a történet. Én a magam részéről ezt a három pontot nagyon nagy jóindulattal adom, mert a csalódásom hatalmas volt az Obszidián után. Viszont ha megpróbálom objektíven nézni, akkor ez egy átlagos könyv volt - még ha számomra unalmas is -, így kijár neki a 3 pont. Aki el szeretné olvasni, az ide kattintva jelenleg ingyen letöltheti az Amazon oldaláról (angol nyelven, fordítás egyelőre nincs).

Értékelésem: 3 / 5

A könyvsorozat részei:
 Luxen 0,5: Shadows (nincs magyar megjelenés)
 Luxen 1: Obsidian - Obszidián
 Luxen 2: Onyx - Ónix
 Luxen 3: Opal - Opál
 Luxen 4: Origin - Eredet (várható magyar megjelenés: 2014. december 2.)
 Luxen 5: Opposition

Hasonló könyvek:
Alienated
A hollófiúk
Csúfok
Túl a végtelenen
Keserű ébredés

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése