2013. október 13., vasárnap

Obszidián

Az Obszidián egy nagyon izgalmas történetet mesél el egy 17 éves lányról, Katyről, és új barátairól. Ők tulajdonképpen az új szomszédai, egy ikerpár: a gyönyörű lány, Dee, akivel hamar szoros barátságot köt, és a lélegzetelállító bátyja, Daemon, akihez az első pillanattól fogva vonzódik, de mégis ki nem állhatja. Ők azonban mások, mint a többi ember: sok titok és furcsaság veszi körül őket, és miután Daemon megmenti az életét, Katy egyre több megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes.

A történet egészen sodró, egy pillanatra se áll le: felváltva váltják egymást az izgalmas jelenetek és a sziporkázó szócsaták Katy és Daemon között. Annak ellenére lebilincselt a történet, hogy sokszor erősen emlékeztetett a Twilight-ra (bár azt nem olvastam, csak filmen láttam), és bizonyos jeleneteken érezni, hogy a könyvet elsősorban a 16-20 éves korosztálynak szánták. Mégis magával ragadott a könyv sodrása és stílusa, a szópárbajok pedig kifejezetten szórakoztatóak voltak.

Egy-két apró következetlenségre is figyelmes lettem, mintha az író (vagy talán csak a fordító) kifelejtett volna egy-egy mondatot, így például nem derült ki, hogy mitől szakadt el Katy ruhája, mégis úgy beszéltek róla, mintha az olvasónak tudnia kéne, miről van szó. (Még vissza is lapoztam, hátha csak az én figyelmetlenségemről van szó, de nem találtam semmi ilyesmit.)

Mindent összevetve nagyon tetszett a könyv, a végén különösen érdekes volt az a néhány extra fejezet, amiben a már megismert jeleneteket meséli el az írónő, de ezúttal Daemon szemszögéből. A könyvnek folytatásai is vannak, sőt egy előzmény történet is megjelent már eredeti nyelven. (Akit érdekel, az jelenleg ingyen le is töltheti a kindle-jére az amazon honlapjáról, ide kattintva.) Magyarul csak most fog megjelenni a második kötet, az Ónix, várhatóan november utolsó napján. Nem hiszem, hogy kivárnám, valószínűbb, hogy inkább elolvasom eredeti nyelven.

Értékelésem: 4,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Luxen 0,5: Shadows (nincs magyar megjelenés)
 Luxen 1: Obsidian - Obszidián
 Luxen 2: Onyx - Ónix
 Luxen 3: Opal - Opál
 Luxen 4: Origin - Eredet (várható magyar megjelenés: 2014. december 2.)
 Luxen 5: Opposition
 
Hasonló könyvek:
Alienated
A hollófiúk
Csúfok
Túl a végtelenen
Keserű ébredés

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése