2023. január 28., szombat

The Christmas Postcards

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwzyA10sje5i9-gQlG2nOfNDF4XZqE-H9ifWqqBn3rQf3GzNLIGBIoGVFIHMHNYJ9dZ1JUFJQN6VKkKRCQs657j8Y1pu4lQgcG-r1Rlm7l92of8VgKxRjaRXn_3nqWrdl2a9mtcwwJ6Qwdg-ueoxMIfFh-Ughw-h0kwoCcPZlvsPmi3OYKim6X06eAJw/s2144/The%20Christmas%20Postcards.jpgKicsit drámai, kicsit romantikus, kicsit karácsonyi, nagyon havas.

A történetből: Natasha a lánybúcsúját tölti barátnőivel, amikor a kalandparkban mindent megsemmisítő pánik tör rá, amitől mozdulni se bír a magasban. Négy évvel később már a férjével és a kislányával egy bécsi airbnb lakásban szállnak meg egy egzotikus nyaralás hazaútján. Innen azonban, a nagy sietség miatt, a kislány kedvenc játéka nélkül indulnak tovább. A kis tehenet a következő vendég találja meg, aki az utolsó komfortos éjszakáját tölti egy hosszú és veszélyes út előtt.

Értékelésem: Karen Swan könyveit azért olvasom már szinte rendszeresen, mert minden évben megjelenik egy új karácsonyi (és egy új nyári) története. Nem a kedvenc íróm, de tetszenek a regényei, és bizony a karácsonyi időszakban én mindig karácsonyi könyveket akarok olvasni. Sajnos nem sok író törődik azzal, hogy sokan szeretik a karácsonyi időszakban játszódó történeteket. Én az ünnepi, téli hangolódásra mindig ilyeneket olvasok, akár romantikus, akár krimi, akár sci-fi... mindegy az, csak legyen beleszőve a tél és az ünnep (vagy legalább az egyik).

A történet két idősíkon fut, az egyik Natasha lánybúcsúját mutatja be, a másik idősíkon – a jelenben – pedig két szereplőt követünk felváltva: Natashát, aki immár kislányát neveli, és egy idegent, aki a hegyekbe készül. A történet az írónő szokásos stílusában bontakozik ki: mindegyik szálon apránként, kis lépésekben tudunk meg egyre többet, és lassanként fűződnek össze a különböző, többé-kevésbé drámai részek. Ezúttal kb. semmi meglepetés nem ért a történetben; lehet, hogy már túlságosan is kiismertem az írót, vagy talán tényleg kiszámíthatóbb volt ez most a szokásosnál. Ennek ellenére kellemes volt olvasni, nem csalódtam, sőt, valamivel még jobban is élveztem, mint a korábbi könyveit. Jó eséllyel a következő karácsonykor is tőle olvasok majd. :)

Értékelésem: 4 / 5

Hasonló könyvek:
The Mother of All Christmases
A Winter Flame
Starry Night
Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése