2016. december 16., péntek

Nyom nélkül

https://moly.hu/konyvek/laura-griffin-nyom-nelkulPörgős krimi high-tech ketyerékkel, rengeteg akcióval és némi oda nem illő erotikával.

A történetből: Alex magánnyomozó, akinek az egyik ügyfele, Melanie, miután elszökött rendőr férjétől, meggondolatlanul visszajött a városba. A jelek szerint Melanie már halott, és Alex egy rendőr ismerőséhez, Nathan-hez fordul segítségért, hogy rábizonyítsák a férjre a gyilkosságot. Nathan azonban nem hiszi, hogy Melanie tényleg halott lenne.

Értékelésem: Pörgős és izgalmas krimi volt, már a legelején belecsöppentünk egy akciójelenetbe, és végig kitartott a cselekmény gyors tempója. Alapvetően tetszett a regény, érdekes volt a története, és ha nem is tudtam azonosulni a szereplőkkel, azért mindenképpen szimpatizáltam velük. Ez egy igazi modern krimi, amiben fontos szerepet töltenek be a digitális ketyerék, nyomkövetők, számítógépek, és laborelemzések. Van itt robbantás, lövöldözés, verekedés, autós üldözés, mindenfajta izgalom. Amit nem tartottam igazán ideillőnek, az a szex. Ugyanis erotika is van a regényben, és ez valahogy furcsán eltért a történet természetes folyásától. Úgy éreztem, hogy ez csak azért került bele a regénybe, hogy jobban eladható legyen, többen megvegyék a könyvet. Kár érte.

Habár fordulatos és izgalmas volt a történet, azért nem egy Agatha Christie mélységű regényről van szó, ahol végül minden apróságot megmagyaráznak. Itt is logikus a cselekmény felépítése, de azért nem éreztem a végén azt, hogy minden gyanús, vagy szokatlan eseményre fény derült volna. Az egyik szálat különösen elvarratlannak érzem. Gondolom, ez a krimisorozat következő részében kap folytatást, csakhogy a második részt nem fordították le magyarra, a harmadikat viszont igen. Még nem tudtam eldönteni, hogy folytassam-e a sorozatot, mert nem voltam maradéktalanul elégedett az első résszel sem. Mindenesetre nem hazudik a borítón a felirat: valóban egy gyors tempójú, akciódús, és részben romantikus-erotikus történetet nyújt a regény.

Értékelésem: 3 / 5

Hasonló könyvek:
Fatal Affair
Home for Christmas
Titokzatos idegen
Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Engemet valamelyik Karen Rose-ba zavart nagyon, hogy (sorozat)gyilkosság, ráadásul a csaj vagy gyanúsított vagy lehetséges következő áldozat volt, és mégis hosszú fejezetek elmentek azzal, hogy épp egymáson fekve nyomtak vagy falnak dőlve élvezték egymás "közelségét". :D Persze az mondjuk kicsit színvonalasabb, mint amilyennek ezt leírtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, itt is valahogy furcsa helyzetekben estek egymásnak... De egyébként a krimi része nem nélkülözte a színvonalat, csak annyi, hogy szerintem a következő részben viszik majd tovább az elvarratlan szálakat.

      Törlés