2016. augusztus 12., péntek

Shoes to Die For

https://moly.hu/konyvek/laura-levine-shoes-to-die-forJaine legújabb kalandja ezúttal a divat világába vezet minket.

A történetből: Jaine-nek rosszul áll a szénája, mert legnagyobb megbízója elpártolt tőle. Szomszédja meggyőzi, hogy nagyobb eséllyel tudna új ügyfeleket szerezni magának, ha többet adna a külsejére és elegánsabb ruhákat hordana. Ezért elmennek együtt egy divatüzletbe, ahol végül ruhát nem, de új megbízást sikerül Jaine-nek szereznie. Csakhogy az üzlet hamarosan vezetőt vált, az új főnök pedig nemcsak a beosztottjaival, hanem Jaine-nel is szörnyen bánik. Másnap reggel Jaine már holtan talál rá, a gyilkos eszköz pedig nem más, mint az áldozat tűsarkú cipellője.

Értékelésem: Ezt a részt most megint kevésbé éreztem viccesnek, kicsit újra az volt a benyomásom, hogy mostanra már kiismertem a humorát a regényeknek, és szinte előre tudom, hogy hol mivel fog viccelődni. Azért persze így is kellemes volt olvasni, és a gyilkossági ügynél a sötétben tapogatóztam, egészen máshol kerestem a gyilkost, mint ahol kellett volna. Jópofa volt Jaine magánélete, ahogy barátnője unszolására rászánta magát a gyorsrandira, majd végül az egyik férfival egy tengeri hajókázásra is elment. Szerencsétlen Jaine ennél rosszabb pasikat és kínosabb helyzeteket nehezen foghatna ki magának. Talán azért ír folyton ilyenekről az írónő, hogy az olvasó szerencsésebbnek érezze magát? :)

Értékelésem: 3,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 A Jaine Austen Mystery 1: This Pen for Hire
 A Jaine Austen Mystery 2: Last Writes
 A Jaine Austen Mystery 3: Killer Blonde
 A Jaine Austen Mystery 4: Shoes to Die For
 A Jaine Austen Mystery 5: The PMS Murder
 A Jaine Austen Mystery 6: Death by Panty Hose
 A Jaine Austen Mystery 7: Killing Bridezilla
 A Jaine Austen Mystery 8: Killer Cruise
 A Jaine Austen Mystery 9: Death of a Trophy Wife
 A Jaine Austen Mystery 10: Pampered to Death
 A Jaine Austen Mystery 11: Death of a Neighborhood Witch
 A Jaine Austen Mystery 12: Killing Cupid

További könyvek az írótól: Candy Cane Murder

Hasonló könyvek:
Candy Cane Murder
De mi került a pitébe?
A különös grófnő
The Heist

Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Ezt én is néztem az amazonon, szóval gyorsrandis szál egészíti ki a nyomozást?
    khm... akkor még jegelem kicsit a kindle-ön

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van benne gyorsrandi is, de az csak egy rövid fejezet. Meg utána elmegy az egyik pasival randizni, az megint egy jelenet és annyi. A fő szál az a nyomozás, és ezt egészítik ki ilyen apróságok. Másik bolondság ami emellett párhuzamosan fut, de szintén csak a humor miatt került bele töltelékként, az a szülei e-mailjei, amivel bombázzák a lányukat. Szóval én inkább úgy fogalmaznék, hogy humoros jelenetek egészítik ki a nyomozást.

      Törlés