2016. január 31., vasárnap

Türkizkék óceán

http://moly.hu/konyvek/tasmina-perry-turkizkek-oceanLassú sodrású nyomozás a gazdagok világában, némi romantikával.

A történetből: Diana gazdag családba házasodott, férje a Denver iparvállalat vezérigazgatója. Ám a férfi egy este öngyilkosságot követ el. Diana nem képes elfogadni, hogy a férje megölte magát, ezért felkeresi húgát, Rachelt, akivel már évek óta nem beszélt, és megkéri, hogy nyomozzon az ügyben. Rachel újságíróként dolgozott régen, különféle bulvárhíreket derített fel, de elhagyta pályáját, és már sokkal nyugodtabb életet él Thaiföldön. Bűntudata azonban, amiért régen cserbenhagyta nővérét, nem hagyja nyugodni, és elvállalja, hogy segít Diananak kideríteni az igazságot. Ám nem biztos, hogy az igazság tetszeni is fog nővérének.

Értékelésem: Érdekes alapszituációval kezdett a regény. Először még tinédzserként ismerünk meg egy összetartó testvérpárt, ám évekkel később már szóba se állnak egymással. Vajon mi történt kettejük között? Aztán ott van az öngyilkosság, ami szintén felderítésre vár. Vajon tényleg megölte magát Diana férje? Ha igen, miért? Nagyon tetszett ez a kezdés, ám a folytatása már nem bilincselt annyira magához. Nem értettem, hogy miért olyan biztos mindenki abban, hogy egy volt újságíró majd jobb nyomozói munkát végez, mint a hivatásos rendőrök. Vagy akár magánnyomozót is fogadhattak volna. De nem, mindenki váltig állította, hogy Rachel jobb lesz. Mondjuk kétségtelen, hogy nem végzett rossz munkát, de engem nem sikerült arról meggyőzni, hogy tényleg ez volt a lehető legjobb választás. Mindegy, így legalább felszínre kerülhettek a régi sérelmek és lassanként megtudtuk, mi áll a "haragszomrád" hátterében. Ám a nyomozás a könyv közepére teljesen ellaposodott. Ahogyan az ügy holtpontra jut, úgy fásul bele az olvasó is a történetbe.

Némi romantikus szálat is kapunk a nyomozás mellé, ami kicsit feldobja az eseményeket, de még így is unatkoztam időnként. Az is zavaró volt, hogy mintha nem is gondolná senki komolyan, hogy esetleg gyilkosság történhetett. Csupán az öngyilkosság motivációját keresték. Legalábbis látszólag, mert utólag belemagyarázzák, hogy Rachel végig erre gondolt, de számomra ezek az utólagos magyarázkodások elég hiteltelenek. Viszont az mindenképpen a krimi szálat erősíti, hogy nem sikerült rájönnöm a bűnös kilétére. Másrészről viszont nagyon rövid volt a regény lezárása, ide értve a könyv végi, legizgalmasabb részt is. Voltak hiányérzeteim ezzel kapcsolatban, mert nem kaptam mindenre választ, amire szerettem volna. Az írónőtől korábban olvasott Titokzatos idegen sokkal izgalmasabb volt számomra, összeszedettebbnek is tűnt a történet, és jobban magához bilincselt az olvasmány. Sajnos ezek nem mondhatók el erről a regényről, még úgy sem, hogy voltak hasonlóságok a két történetben (rengeteg utazás különböző helyekre, betekintés a gazdagok világába, újságíró nyomozása).

Értékelésem: 3 / 5

További könyvek az írótól: Titokzatos idegen

Hasonló könyvek:
A különös grófnő
Csábíts el!
Heat Wave - Hőhullám
Kakukkszó

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése