2015. május 10., vasárnap

Dirty Red

http://moly.hu/konyvek/tarryn-fisher-dirty-redAhogy a cím is sejteteti, a könyv egy mocskos kis vörös nő hazugságairól, és valódi énjéről szól. A Szeress, ha hazudok is trilógia második része.

A történetből: Leah gyereket szül Calebnek, hogy megerősítse kapcsolatukat. A várt kisfiú helyett azonban lányuk születik, akihez Leah egyáltalán nem kötődik. Leah nemcsak hogy rossz anya, de rettenetesen rossz anya. Calebért viszont bármit megtenne. Vajon a múlt még mindig kísért, és Olivia továbbra is fenyegetést jelent a házasságukra? Vagy csak Leah félelmei okoznak mindig bajt?

Értékelésem: Felemás érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Egyrészt végig nagyon lekötött, érdekelt, hogy hogyan alakul az életük, mit képes még elkövetni Leah mások és saját maga ellen. Másrészt, így a végére érve, úgy érzem, hogy végig kicsit egyhelyben topogott a történet. Míg az első kötetben rengeteg esemény volt, és időnként csak úgy repültek az évek, itt inkább a napi történéseken volt a hangsúly, a főcselekmény pedig sokkal lassabban bontakozott ki. Mindezekkel együtt is magához bilincselt, és érdeklődve - bár sokszor undorodva - olvastam a könyvet. Undorodva, mert Leah rettenetes nőszemély. Az első kötet értékelésében ezt írtam Oliviáról: "Mindenkit eltaposó, csak a saját érdekeit néző nőszemély." És még kígyónak is neveztem. Mindez igaz is, azonban ennek a kötetnek az olvasása közben hamar rájöttem, hogy ez viszonyítás kérdése, mert Leah-hoz képest ő egy földreszállt angyal.

A történet ezúttal is két idősíkon halad, egyrészt a jelenben, másrészt pedig a múltban. Megtudjuk, hogy Leah hogyan viselte évekkel ezelőtt Caleb amnéziáját, és hogy hogyan is vált a gyógyszercég főnökévé, és milyen szerepe volt a botrányban. A jelen eseményei pedig főként az anyaságáról szólnak, és Calebbel való kapcsolatáról. Érdekes, hogy amilyen kevéssé ismertük meg Leah-t az első kötetben, most a másodikban épp ilyen kis szerepet kapott Olivia, Caleb pedig, bár mindkét nő gondolatai körülötte forognak, mindkét könyvben kicsit háttérbe szorult. Kíváncsian várom hát a harmadik, lezáró kötetet, melyben végre Caleb a főszereplő, és amelyből remélhetőleg fény derül igazi jellemére. A cím mindenesetre sokat sejtető: Thief, azaz tolvaj.

Értékelésem: 3,5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Szeress, ha hazudok is 1. The Opportunist - Kihasznált alkalom
 Szeress, ha hazudok is 2. Dirty Red - magyar megjelenésről még nincs hír
 Szeress, ha hazudok is 3. Thief

Hasonló könyvek:
Gyönyörű sorscsapás

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése