2014. augusztus 9., szombat

Szépek

http://moly.hu/konyvek/scott-westerfeld-szepekA Csúfok fantasztikus folytatásából megtudjuk, hogy miért akarnak a szépek vagányak lenni.

A történetből: Tally a szépek gondtalan világát éli. Minden este bulizik, és folyton másnaposnak érzi magát. Egyetlen bánata, hogy nem tartozik sehová, ezért nagyon szeretne bekerülni az egyik legmenőbb bandába. Csakhogy a döntő estén, amikor arról szavaznak, hogy bekerülhet-e a csapatba, egy ijesztő álarcos teljesen kizökkenti. A maszk egy különleges ügynök arcát mutatja, amitől Tallyben nyugtalanító érzések támadnak. Nyomába ered az idegennek, és hirtelen úgy érzi, mintha látása kitisztult volna. Amikor utoléri, és leveszi álarcát, hirtelen zavaros emlékek törnek fel Tallyben.

Értékelésem: A Szépek méltó folytatása a Csúfoknak, sőt nekem még jobban is tetszett az első résznél. Ezúttal nem lehetett előre tudni, hogy mi fog történni, és ezáltal sokkal izgalmasabb lett a történet. A világról is többet tudtunk meg, melyben élnek, és szerencsére semmi sem fekete vagy fehér. Tallynek is nehézségei támadnak annak eldöntésében, hogy a rozsdások világa, vagy az új világ a jobb, és elítélendő-e a füstösök életmódja. Ráadásul a szereplők is változnak, sokat fejlődnek a történet során. Egy szó mint száz: nagyszerű a könyv! Könnyen lehet, hogy egyik kedvencemmé válik majd a sorozat. Sajnos a lezárás viszont ezúttal sem hozott megnyugvást, sőt, kifejezetten nyugtalanító volt. Így hát nincs mit tenni, muszáj lesz belevetni magam a harmadik részbe is!

Értékelésem: 5 / 5

A könyvsorozat részei:
 Csúfok 1: Uglies - Csúfok
 Csúfok 2: Pretties - Szépek
 Csúfok 3: Specials - Különlegesek
 Csúfok 4: Extras - magyar megjelenésről egyelőre nincs hivatalos hír

Hasonló könyvek:
A hollófiúk
Az éhezők viadala
Alienated

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése