2014. augusztus 5., kedd

A feláldozható könyvek Tag

Ezúttal nem könyvértékeléssel jelentkezem, hanem egy taget teljesítek, ami megtetszett. Attila osztotta meg legújabb videójában, és rövid tanakodás után (amit magamban folytattam le) úgy döntöttem, hogy ez is belefér a Könyvsarok bejegyzései közé. Kicsit talán fel is dobja a blogot. Lássuk tehát a kérdéssort:

1. Egy túlértékelt könyv: Képzeld el, hogy egy zombiapokalipszis közepén vagy. Éppen egy könyvesboltban vagy, nézegeted a könyveket, próbálod eldönteni mit vegyél, amikor BUMM: ZOMBITÁMADÁS! Hirtelen megszólal a hangosbemondó, amiben bejelentik, hogy a katonaság rájött: a zombik egyedüli gyengesége a túlértékelt könyvek. Melyik az a könyv, amit mindenki imád, de te nem /sőt, lehet, hogy egyenesen utálod/ és nekidobnád a zombiknak, mert te tudod, hogy ez egy túlértékelt könyv és sikeresen legyőznéd vele őket?

http://konyv-sarok.blogspot.hu/2014/07/gyonyoru-sorscsapas.htmlZombitámadás?! Túlértékelt könyvvel védekezhetek? A választás egyszerű: odarohanok a Gyönyörű sorscsapás könyvekhez és azzal sorozom meg őket. Tényleg nem értem, hogy mitől ilyen népszerű ez a könyv, mert szerintem gyenge, mint a harmat, de persze biztos olyan is van, aki az én egyik kedvenc könyvemet dobná a zombiknak. A Gyönyörű sorscsapásról itt fejtettem ki bővebben a véleményemet.


2. Egy folytatás: Éppen most végeztél a fodrásznál és sikerült neki kivételesen jól megcsinálnia a frizurádat. És te egyszerűen imádod! Mész az utcán, énekelsz, amikor BUMM: FELHŐSZAKADÁS! Melyik folytatást vagy hajlandó esernyőként használni, hogy ne ázzon el a hajad?

Nem tudom, létezik-e olyan jó frizura, ami megéri egy könyv feláldozását... de tegyük fel, hogy igen. Ez esetben a Sütiskrimik bármelyik részét választanám Joanne Fluketól, az elsőt leszámítva persze. Az első kötet még jól kidolgozott volt, ötletes, némileg izgalmas is, és érdekesek voltak a szereplők. Ezeknek az ellentéte mondható el bármelyik további részről. Sajnos a történet teljesen elakadt ott, ahol az első kötet véget ért. A szereplők nem fejlődtek tovább, a fő cselekmény egyhelyben topog, és a gyilkosságok is jóval leegyszerűsödtek, a gyilkos személyére hamar rá lehet jönni. Részről részre egyre unalmasabbá vált a sorozat, fokozatosan kiábrándultam belőle, míg végül úgy döntöttem, hogy kár azért az időért, amit ezek olvasására vesztegetek. Talán az egyik ilyen könyvet sajnálnám legkevésbé, ha megmentené a hajamat az elázástól.


3. Egy klasszikus: Mondjuk azt, hogy éppen irodalomórán vagy és a magyartanárod megállás nélkül azt szajkózza, hogy ez a könyv, hogyan változtatta meg a világot, hogyan forradalmasította az irodalmat. Neked már teljesen eleged van ebből, olyannyira, hogy felkapod ezt a klasszikust és egyenesen a tanárod képébe hajítod. És tudod mit? Ez a kötet egy nagy hülyeség és megéri a büntetést, hogy megmutathasd mindenkinek, hogyan érzel ezzel a könyvvel kapcsolatban. Melyik az a klasszikus, amivel fejbe dobtad a tanárodat?

Rég volt már, hogy iskolába jártam, de nagyon jól emlékszem az összes kötelező olvasmányra. Több is volt közülük, ami nem tetszett. De a prímet mind közül talán a Candide vitte. Ahogy mondani szokás: az idő begyógyítja a sebeket. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a Candide az a kötelező olvasmány, amiből a legkevesebb cselekményre emlékszem. De az érzést, hogy mennyire nem tetszett miközben olvastam, nem felejtem el, és a tanár meg valóban csak magasztalta az órán.


4. Életed legutáltabb könyve: Éppen a könyvtárban lógsz, amikor BUMM: A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS A TETŐFOKÁRA HÁG és az egész világ odakint jeges pusztasággá válik. Csapdába estél és az egyetlen esélyed a túlélésre, hogy elégetsz egy könyvet. Melyik az a könyv, amit legelőször felkapnál, életed legutáltabb könyve, melyik az a könyv, amit megbánás nélkül elégetnél? 

http://konyv-sarok.blogspot.hu/2013/12/szerelmunk-lapjai.html Ha az életem múlna rajta, szerintem az összes könyvet elégetném, amit csak tudok, de persze azokkal kezdeném, amiket legkevésbé szeretnék (újra) elolvasni. Az egyik ilyen, ami elsőnek eszembe jut, a Szerelmünk lapjai. Azt azért nem mondanám, hogy utálom, de nem szívesen olvasnám újra, egyrészt, mert a cselekményt egy mondatban el lehet mondani, annyira nem történik benne semmi, másrészt mert a történet szívfájdító, és emiatt teljesen magatt alatt lesz az ember, ha elolvassa. Ha már úgyis rajtam a világvége, egész biztosan nem akarnám még ilyenekkel kínozni magamat! Akit érdekel bővebben is a véleményem a könyvről, az ide kattintva elolvashatja.

Hasonló bejegyzések:
   Féléves könyves kiakadás booktag
   Legek
   Könyves Udvarlás Tag
   Népszerűtlen Vélemény Book Tag

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése