2014. május 4., vasárnap

Pros and Cons

http://moly.hu/konyvek/janet-evanovich-lee-goldberg-pros-and-cons
Rövid történet egy FBI ügynök és egy szélhámos macska-egér harcáról.

A történetből: Kate O'Hare FBI ügynök már évek óta próbálja elkapni az egyik legsikeresebb szélhámost, Nicolas Foxot. Nick azonban mindig több lépéssel Kate előtt jár, és bosszantó üzeneteket hagy neki. Mindezek tetejében még rendkívül vonzó is, így nem csoda, ha néha elkalandoznak Kate gondolatai. A nyomok ezúttal Chicagoba vezetnek, ahol Kate szerint Nick éppen az esküvőre készülődő álompárt akarja kifosztani. Mindez sajnos inkább csak megérzés, mint megalapozott gyanú, de tény, hogy a vőlegény éppen olyan típus, akiket Nick célpontjául választ: kapzsi, kegyetlen, tisztességtelen, és szemérmetlenül gazdag. Vajon Katenek ezúttal sikerül rács mögé juttatnia Nicket?

Értékelésem: Ez a kis novella a The Heist című könyv rövid előtörténete. Nemrég a könyv folytatása is megjelent The Chase címmel. A könyvsorozat egyelőre csak angolul olvasható, és nincs is hír magyar megjelenésről. Személy szerint nem is bízom túlságosan a fordításban, mert annak ellenére, hogy milyen népszerűek Janet Evanovich könyvei külföldön, Magyarországon sajnos nem futottak be. Mindenesetre, aki kíváncsi erre a novellára, 1 dollárért megveheti Amazonon (érdemes időről időre meglátogatni a linket, mert már ingyen is láttam a könyvet korábban).

Annak ellenére, hogy milyen rövid a történet (csupán 35 oldal), meglepően sok dolog történik és derül ki belőle. A szereplők kifejezetten érdekesek, Kate és Nick macska-egér harca szórakoztató és izgalmas, Kate titkos vonzalma a férfi iránt pedig hab a tortán. Sikerült felkeltenie az érdeklődésemet, kíváncsi lettem a folytatásra is, úgyhogy elhatároztam, hogy a The Heist-et is el fogom olvasni.

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
  Fox and O'Hare 0,25: The Shell Game
  Fox and O'Hare 0,5: Pros and Cons
  Fox and O'Hare 1: The Heist - A nagy zsákmány
  Fox and O'Hare 2: The Chase
  Fox and O'Hare 3: The Job
  Fox and O'Hare 3: The Scam (várható megjelenés: 2015. szeptember 15.)

Hasonló könyvek:
Heat Wave - Hőhullám
This Pen for Hire
Kakukkszó

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése