2013. december 31., kedd

Ónix

http://moly.hu/konyvek/jennifer-l-armentrout-onixA nagysikerű Obszidián folytatása nagyjából megfelel az elvárásoknak: továbbra is izgalmas, némileg romantikus, és tele van rejtéllyel, titkokkal.

A történetből: A történet ott folytatódik, ahol az előző kötet véget ért: miután Daemon meggyógyította Katyt, szokatlan dolgok történnek. Először is Katy súlyos beteg lesz, majd felépülve észreveszi, hogy a tárgyak mintha önálló életet élnének körülötte. Daemont szinte le se bírja vakarni magáról, pedig az ő érdeklődését a városba érkező új srác, Blake is felkelti. Mindezt tetézi, hogy anyja új pasija, Will, egyre inkább családja részévé válik, és ez Katynek nincs túlságosan az ínyére.

Értékelésem: A könyv első felében nem történt sok minden, így ezt a részt kicsit hosszúnak éreztem, kb. harmad ennyi oldalban is jól meg lehetett volna írni. Volt egy fájdalmas pont is, amikor ismét erős párhuzamot éreztem a Twilight-al, mint ahogy az Obszidián olvasása közben többször is, (nem szeretnék spoilerezni, ezért részletekbe nem megyek bele), de szerencsére végül sikerült máshogy kanyarítani a történetet, és némileg feledtetni a hasonlóságot. Közben a történet is fokozatosan beindult, és a végén még jóval több cselekmény és izgalom is esett, mint vártam! A történet valóban fejlődik, ahogy kell, nem egyszerűen csak az Obszidiánról húztak le még egy bőrt, ahogy azt a Shadows esetében éreztem. Új események, új szereplők, új fenyegetés van jelen, de mindez az eddigiekkel is szoros kapcsolatban áll, sőt, új megvilágításba helyezi őket. Külön örültem annak is, hogy egy eddig (a történet szempontjából jelentéktelennek tűnő) mellékszereplő új dimenziókat kapott, jobban megismertük, és talán fontosabbá vált Katy számára is. Valahogy ettől még kerekebb a történet.

Összességében tehát ez a könyv is megnyert magának. A Daemon szemszögéből megírt bónusz fejezet pedig most is tetszett a végén, de lehet hogy más jelenetben kíváncsibb lettem volna a gondolataira. Mindenesetre lezárásnak illett a könyv végére.

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
 Luxen 0,5: Shadows (nincs magyar megjelenés)
 Luxen 1: Obsidian - Obszidián
 Luxen 2: Onyx - Ónix
 Luxen 3: Opal - Opál
 Luxen 4: Origin - Eredet (várható magyar megjelenés: 2014. december 2.)
 Luxen 5: Opposition
 
Hasonló könyvek:
Alienated
A hollófiúk
Csúfok
Túl a végtelenen
Keserű ébredés

Kövess Bloglovin-on

2 megjegyzés:

  1. Nem ennek az első részéből készítenek filmet mostanság? Vagy keverem valamivel? Egyre gyakrabban látom az Obszidián címet szerteszét, de eddig nem igazán fogott meg. De legalább már azt is tudom, hogy van folytatása. :D

    VálaszTörlés
  2. De igen, felmerült, hogy egy filmet, vagy akár egy sorozatot forgatnak a könyvsorozat alapján. Én itt olvastam a hírt:
    http://media-addict.hu/2013/12/11/obszidian-sorozat-is-keszulhet-a-nepszeru-konyvbol/

    VálaszTörlés