2013. november 23., szombat

Tökéletes ajánlat

http://moly.hu/konyvek/katie-fforde-tokeletes-ajanlatÁtlagos romantikus történet a megszokott sablonokkal.

A történetből: Sophie a húszas évei elején jár, és bár nem tanult egyetemen, mint családtagjai, megvan a magához való esze. Igaz, ezt a két barátnőjén kívül senki nem veszi észre. Hogy bebizonyítsa rátermettségét, angliai otthonából New Yorkba repül, hogy meglátogassa barátnőjét, és munkát vállaljon. Azonban semmi nem úgy alakul, ahogy eltervezte. Egy véletlen folytán megismerkedik egy kedves, idős nővel, és hamar rájönnek, hogy rokon lelkek. Csak az az ellenséges unokája, a különleges szemű Luke, nem hagy nekik egy perc nyugtot se!

Értékelésem: Katie Fford regénye a megszokott elemekből áll: adott egy csinos, nem túl intelligens, de jószívű és talpraesett lány, adott egy utazás, ami kizökkenti a szokványos hétköznapokból, és egy jóképű, de megközelíthetetlen, sőt ellenségesen viselkedő férfi, akivel akarata ellenére újra és újra találkoznia kell. A történet átlagos, a párbeszédek sokszor túl részletesek, és bár biztos van, aki majd kiugrik a bőréből, ha olyan dolgokról és helyekről olvashat, amik a Szex és New York-ban is szerepelnek, számomra ezek a részek pont hogy visszatetszést keltettek. Viszont kifejezetten üdítőek voltak azok a részek, ahol a brit és az amerikai angol különbözőségei miatt nem értették egymást. Nehéz feladat lehetett ezeket a részeket lefordítani, és biztos nem is adja vissza az eredeti szöveget, de sikerült úgy megírni, hogy értelmes és egyben szórakoztató is legyen.

Összességében nem volt rossz a könyv, kellemes kikapcsolódást nyújtott, de semmi különleges nem volt benne, ami az átlag fölé emelte volna.

Értékelésem: 3 / 5

Hasonló könyvek:
Halálom után felbontandó
Starry Night
Karácsony New Yorkban

Kövess Bloglovin-on

1 megjegyzés:

  1. Kár érte, pedig ez is milyen szép borító! Szeretem az ilyen könnyed, kellemes hangulatúakat, de kicsit tartok is tőlük, mert sokszor nem azt adják, amit várnék tőlük. Ja, és akarok egy olyan ruhát, amit a borítón lévő lány visel.

    VálaszTörlés