2013. október 19., szombat

Heat Wave - Hőhullám

Aki ismeri a Castle című tévésorozatot, annak valószínűleg nem újdonság, hogy a sorozat alapján könyvek is készültek, méghozzá a sorozatbeli főszereplő, Richard Castle neve alatt. A sorozatban Castle egy rendkívül sikeres író, így adta magát, hogy ezeket a könyveket az ő nevével fémjelezzék, a valódi író (vagy írók) kilétét pedig tökéletes titokban tartják. Persze a rajongók sokat találgatnak, hogy ki lehet az igazi író, az egyik népszerű elmélet szerint Dan Brown, de sokak szerint Tom Straw. Az mindenesetre biztos, hogy nem a sorozat főszereplőjét alakító Nathan Fillion, akinek az arcképe a könyvek hátsó borítóján látható.

Magyar fordításban még csak a harmadik kötet fog megjelenni az idén a könyvsorozatból (várható megjelenés: december 15.), melynek nyitó kötete a Heat Wave, avagy a Hőhullám. Angolul viszont már az ötödik rész is megjelent, sőt, a tévésorozatban sokat emlegetett Derrick Storm könyvsorozat is megvalósult, hiszen három rövid történet, egy regény, és három képregény is megjelent már.

A történetből: A Heat Wave - Hőhullám főszereplője egy new yorki rendőrnő, Nikki Heat, aki egy gyilkossági nyomozócsoport vezetője. Legújabb gyilkossági ügyüket egy kéretlen kísérővel, a rendkívül népszerű, és sikeres újságíró, Jameson Rook állandó jelenléte mellett kell megoldaniuk. Rook csak púp a hátukon a nyomozás során, és Nikki nem is rejti véka alá a véleményét, így a regényt folyamatosan átszövi a kettejük között feszülő ellentét, és a folyamatos bizonyításvágy.

Értékelésem: Aki kedveli a tévésorozatot, annak valószínűleg ez a könyv is tetszeni fog. Nekem azonban csalódás volt, hogy a könyvbeli szereplők ilyen erősen hasonlítottak a sorozatbeliekre. Tisztán fel lehetett ismerni mindenkit, csupán a nevük változott. Ennél azért nagyobb fantáziára számítottam az írótól, hiszen a tévésorozatban Castle mindig rendkívül érdekes, néha egészen hajmeresztő ötletekkel, fordulatokkal áll elő. Ehhez képest a könyv csak olyan volt, mint bármelyik rész a tévésorozatban. Véleményem szerint ennél sokkal jobban elrugaszkodhattak volna a sorozattól. Mindenesetre maga a történet érdekes, izgalmas, és szövevényes, a könyv hangulata pedig végig kissé fülledt. Ennek nemcsak a városra telepedő, tartós hőhullám az oka, hanem főként Nikki Heat, aki meglehetős vérbőségben szenved, ám "fölös energiáit" a történet során nem sok lehetősége van levezetni.

Értékelésem: 4 / 5

A könyvsorozat részei:
 Nikki Heat 1: Heat Wave - Hőhullám
 Nikki Heat 2: Naked Heat - Meztelen hőség
 Nikki Heat 3: Heat Rises - Hőségriadó
 Nikki Heat 4: Frozen Heat (egyelőre csak eredeti nyelven)
 Nikki Heat 5: Deadly Heat

Hasonló könyvek:
Kakukkszó
This Pen for Hire
A különös grófnő
Loveclub

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése